Az olvasók azt ajánlják: dalok a botrányról

De vajon még botrány is létezhet ma? Zenében vagy tágabb kultúránkban? Próbáljunk rá válaszolni az egyikre, a dalra vagy másra. 1956-ban a közönség megdöbbent, megdöbbentem, azt mondom, megdöbbentette a köldök szintjét, amikor egy fiatal Elvis Presley megjelent a Milton Berle-on Mutassa meg és taszítsa a medencét egy felháborító gyration-ban, új, sikoltozó generációhoz vezetve. Ez olyan felháborodás volt, hogy Ed Sullivan még azt is elmondta, hogy sosem lesz Mrs. Presley a műsorán. De később megváltoztatta az elméjét. Micsoda meglepetés. Ez az úgynevezett ellentmondás vagy botrány az Ön számára. Facebook Twitter Pinterest Elvis belépett az épületbe. Uh huh.

A botrány tehát a társadalom szeszélyességének és képmutatásának barométere lehet, akárcsak a jelenlegi erkölcs mérése.A zene világában a botrány a nyilvánosság egyik legfontosabb eszköze, így a dalválaszai tükrözhetik ezt, mint más kérdéseket. 1966-ban John Lennon elmondta az Evening Standard-nak, hogy a Beatles népszerűbb, mint Jézus. John egyszerűen John volt, de természetesen a kitörés nyomán példát mutatott arra, hogy a médiabevédő botrány hogyan lehet a szökőár-hullámokba építeni.

A zenei botrány nagy témái a vallás, a bűnözés, a kábítószer, a hatalom és a szex közötti erények és szertartás terjedését fedik le. Sinead O’Connor igazi tehetséggel vetette fel a pápát a Saturday Night Live-ról 1992-ben. 1989-ben Madonna “Mint egy imádság” videót készített, és fekete Jézust rejtegetett. 1958-ban a brit sajtó felfedezte, hogy Jerry Lee Lewis feleségül vette a 13 éves fele-unokatestvérét. Lewis nem tudta, miről van szó.Talán ez a kultúra-összecsapás ellentmondás volt. Facebook Twitter Pinterest Ripping fonalak. Sinead O’Connor

Más hírekkel David Bowie a 70-es évek elején biszexuálisként jelent meg, Elton John később kijött, George Michael sokkal később véletlenül letartóztató rendezvényen nyilvános mosdóban. A mostani bosszúság abszurdnak tűnik, ugyanúgy, mint a John Lydon “Sex Pistols” 1976-ban a Bill Grundy Show-nál “durva szó” – bár nem olyan vicces, mint amikor egy meglehetősen dühös Steve Jones Grundy-nek szólt: piszkos kurva “, amikor a bemutató könyörtelenül flörtölt egy felháborodott Siouxsie Sioux-mal. Facebook Twitter Pinterest “Ezek a punk rockerek, így azt mondják…”

Tehát a Britney Spears-ről Miley Cyrusra és a “twerking” (vagy ez a “marketing”?) Botrány gyakran átmeneti.De a botrányos témájú dalválogatások épp ellenkezőleg, időtállóak lehetnek, és kiterjedhetnek mindazokra, amelyek a botrányt, a felháborodástól kezdve a pletykákig, a szexuális szégyenektől a dühös titkok kitettségéig terjednek.

A zene történetében , az italok és a kábítószer-botrányok ugyanolyan gyakoriak, mint az ital és a kábítószer, a Jagger és Richards-tól Pete Docherty-hez a Libertines-től Whitney-hez “crack is zörög” Houstonban. Ozzy Osborne időközben egy saját kategóriába tartozik, amikor San Antonioban 1982-ben letartóztatták, hogy “az Alamo-t piszkálják”. Facebook Twitter Pinterest Ozzy Osbourne. Magától értetődően. Fotó: Stefan Rousseau / PA

És vannak olyan ellentmondások is, amelyek valójában zene alapúak. Mit szólnál a Milli Vanilli szájából, 1990-ben? Ó, milyen sokk volt. Ó, sajnálom, a zenéről kellett beszélnem.Lehet, hogy Beyonce Barack Obama elé mimicking? Vagy mi a helyzet a Top of the Pops epizódokkal? Számos zenei botrány fordult elő, amikor a zenekar valóban megpróbált élőben játszani a show-n. Néhány popzene botrány nem annyira humoros, Phil Spector lövöldözős incidenséből, Michael Jackson számos ellentmondásából (de nem gondolok Jarvis Cocker 1996-ban, a Brits színpadán lelkesedő fickó, Michael Hutchence, Kurt Cobain és még sok más halálához. És a Jimmy Savile halála után számos népszerű kultúrtörténész számos kinyilatkoztatásával kapcsolatban, akkor valóban az a helyzet, hogy sok gyermekünk, köztük a 70-es évekből származó ártatlanságát sújtotta.

De a kultúránk folyamatosan olyan zavaros a botrány miatt, hogy valami igazán botrányos?Ahogy Oscar Wilde felajánlotta Lady Windermere rajongójának: “A botrány az erkölcsösség által fárasztó pletykák.” Nos, itt csak néhány újabb, amit fontolóra kell venni. Nézd meg Fifa és Sepp Blatter. Nézzétek meg a 2022-es Katar-világbajnokság gondolatát, és hogy egy olyan országban, ahol a sport teljesen alkalmatlan a klímájára, annak építése abszurd, rabszolgasoros körülmények között élő nepáli dolgozók kizsákmányolására épül. Nézd meg a Liverpool 96-at! Nézd meg a kibocsátáscsökkentő berendezéseknek a VW-autókban való létrehozását (és ki tudja, mit csinálnak más termékek és áruk), és ezzel összefüggésben általában a környezet megsemmisítése. Facebook Twitter Pinterest Katar-világbajnokság. Modern rabszolgaság.

Tekintsük a képviselők költségeit botrányra.Vegyünk egy szégyentelen sajtót és egy miniszterelnököt, aki a rivális szavait egy meztelen homályba helyezi, és ezzel csak a felelősségteljes vezetés benyomását kelti, ami valójában a politika nagyon szegény jele. Vagy talán csak sertés? Tekintsük az ártatlan egyéneknek az újságok eladását és a telefonok hackelését. Gondoljon arra, hogyan működik a világ, a bankrendszerektől az adócsalásokig, az öngyilkosságot okozó ellátási rendszerig, és a bruttó egyenlőtlenség egyre bővül. Facebook Twitter Pinterest Sertés politikai probléma a tisztelt tag, David Cameron, itt egy barátommal. Melyik a piacon járt és marketingre ment? Fotó: David Hartley / REX Shutterstock

Szóval…nem több botrány? Nem hiszem.Ahogy az a nagyszerű újságíró, Bob Woodward, aki feltárta a Watergate botrányt, azt mondta: “A mély torok néven ismert forrás egyfajta útitervet nyújtott a botrányon keresztül. Egyetlen következetes üzenete az volt, hogy a Watergate betörés csak a jéghegy csúcsa. “

Tehát keresd mélyen a botrányos daladat és küldje el őket, nem annyira barna borítékban, lent linkekkel és ideális indoklással. Az összes botrány ezen a héten bíró és sírja a hatalmas sonofwebcore. Vegye fel a jelöléseit az utolsó rendelésekre, október 23-án, október 12-én, október 15-én, csütörtökön.

A jelölés valószínűségének növelése érdekében:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s