Greg Dyke elmondta, hogy az FA a vizsgálatot követően mérsékelheti Michel Platini támogatását

A labdarúgó-szövetség elnöke, Greg Dyke először mondta, hogy az irányító testület visszautasítja támogatását Michel Platini számára, ha a Fifa etikai bizottsága helytelenül viselkedik.

Az Uefa elnöke, Platini, és a Fifa elnöke, Sepp Blatter 90 napos ideiglenes tilalmat adtak a bizottságnak, míg a vizsgálatokat egy francia féllel szemben 1,35 m-es fizetéssel végezték. Az akció elhagyja Platini reményét, hogy sikerrel járjon, és Blake megkérdőjelezheti, és Dyke szerint az FA várta a vizsgálat eredményét – és készen áll arra, hogy csökkentsék támogatását. Dyke azt mondta: “Ha az etikai bizottság eléri hogy Platini úr nem viselkedett megfelelően, vagy tisztességtelenül viselkedett, akkor persze az FA nem támogatja őt.Ezért azt állítottuk, hogy a vizsgálat eredményeit várjuk – látnunk kell a bizonyítékokat.

“Tudom, miért mondják az embereket, nem kellene most támogatniuk, az etikai bizottság dönt.Platini azt állítja, hogy ez egy javítás, de ha úgy döntenek, hogy rosszul viselkedett, akkor nem támogatjuk őt, és biztos vagyok benne, hogy támogatom az FA tábláját. “Dyke szintén támogatta a NOB hívásait Thomas Bach elnöke, a kívülről futó labdarúgó független jelöltek számára lehetővé kell tenni, hogy a Fifa elnökségéhez vezessenek, és kijelentette, hogy radikális reformokra van szükség. “Véleményünk szerint a leginkább radikális reformról van szó, amely magától értetődően magában foglalja a független igazgatókat, és bevonhatná az elnököt is a külső labdarúgásból” – mondta. “Amire nincs szükségünk, Blatter úr II.” Dyke hozzátette, hogy a 2018-as és a 2022-es világbajnokságok ajánlataival kapcsolatos nyomozásokra vonatkozó megállapítások alapján meggyőződött, hogy egy revot. “Nem kétséges, hogy a bizonyítékokból kiderül-e, hogy egy ajánlatot a korrupció nyert, ezért újra kell hajtani.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s