Jordan megrázza Ausztráliát a világbajnokság kvalifikációs csoportjának vezetésében

A Jordán zavarba hozta Ausztráliát, miután a világbajnokság kvalifikációs csoportjának első helyezettje lenyűgöző 2: 0-os győzelmet aratott Ammanban.

A védekező Hasan Abdel Fattah Matt Spiranovic-t úgy ítélték meg, hogy Hamza al Dardour középpályáját leejtette, Jordan pedig vezette a vezetést. A hazai csapat megszüntette a Socceroos-ot, majd az Al-Dardour 84. percben megütötte a győzelmet.

A győzelem szerint a Jordán a B csoport tetejét 10 ponttal, a Socceroos felett egy ponttal három győzelem és egy döntetlen. A vereség nagy visszalépést jelent Ausztrália számára, aki leginkább a három királyság, Kirgizisztán, Banglades és Tadzsikisztán elleni első három selejtezőben nézett ki.Ez volt Ausztrália első veresége is, miután Dél-Korea januárban megütötte őket az Ázsiai Kupában, és három év múlva jött Jordan, miután feldúlták a Socceroos 2-1-et Ammanban. Sokero Luongo a Ballon d’Orban jelölte: kicsit véletlenszerű Tovább

Ange Postecoglou lehangolónak tartotta a 2-0-os vereséget, de azt mondta, hogy a játékosai tanulni fognak. A menedzser hozzátette: “Nagyon rossz célt tűztünk ki, és amikor ilyen célokra menj le egy célt, nagyon nehéz ritmust elérni. Ez kicsit frusztráló a játékosok számára, és azt hiszem, végül túl nagy feladat volt számunkra, hogy visszavigyük ezt a célt.

“Azt hittem, rendben van az első félidőben, azt hittem viszonylag irányították. Reméltem, hogy a második félidőben is keményen dolgoznánk.Miután ez a cél a játékban tényleg megáll és elkezdődik, nem kapunk esélyt arra, hogy mozgassuk őket.

“Minden előnyüket kihasználták, ami elégséges. Volt néhány esélyünk, de nem vettük el őket. “Postecoglou szerint Ausztrália küldetése a 2018-as világbajnokságra való jogosultsághoz még mindig a saját kezükben maradt négy játékkal. “Nem vagyunk a késztermék, és soha nem mondtam, hogy vagyunk” – mondta. “Nagyon sok javulást értünk el. Nem fogom kidobni a babát a fürdővízzel, ez egy veszteség, egy kiábrándító eredmény. “De még mindig szilárdan hiszek abban, hogy jó úton járunk.Nekünk van néhány hazai meccsünk, beleértve Jordan ellen is, így a feladat még mindig a mi kezünkben van. “Postecoglou csapata egy 4-3-3-as sorozatban állt, Tim Cahill kapitány a a pad és a Bailey Wright ismét összekapcsolta Matthew Spiranovicot a védekezésben. A Socceroos az első félidőben kezdett gyönyörködni, Tom Rogic a játékvezetőnek alig egy percre megnyitotta a kaput, amit az amerikai Shafi megmentett.

14 perccel Tom Oar kihúzta a markerét és egyenesen Shafi-ra lőtt. De Jordan elkezdett visszatérni a játékba, és nyomást gyakorolt. Intenzív támadást indítottak, Ausztráliát 35 perc elteltével.Yaseen Bakheet nagyszerű lehetőséget kapott, miután a labdát az ausztrál dobogó közepén átvágták, de szélesre süllyedt.

Egy perccel később Matthew Leckie egy dupla próbálkozás után szerezte volna meg egy csodálatos Oar-tól. De Shafi két gyors megmentést húzott el, hogy megakadályozza az Ausztráliát.

Ahogy a fele egy kapuzó helyre ment, megmentette a Socceroo elpirult. Bakheet megkapta a labdát az ûrben, Jason Davidsonot kifelé fordította, és visszahúzta Al-Dardour-nak, akinek lövése az Adam Federici megkönnyebbülését követte. A mérkőzés azonban a második félig Jordan gyorsan ítélték meg a büntetést. Aldaradreh közel került Matt Spiranovichez, egy nagy lövést sikerült elszállítani, de elrontotta a folyamatot.Hasan lelépett a labdát a helyszínről, és megadta a hazai csapat 1-0-ás vezetését.

Nathan Burns az Oar-ot helyettesítette a szünetben, mivel a Socceroos egyre élvonalabban kereste a támadást. Jordan előrehajolt, az ausztrálok lassan becsukódtak az animációs tömeggel, és ösztönözte őket. A cél Al-Nashama nagy bizalmat adott és Ausztráliát megdöbbentette. Postecoglou 66 perc elteltével Cahill-nak adta Rogic-ot, mivel a Socceroos kétségbeesetten kereste az egyenlítőt. Aaron Mooy első lövése egy szabadrúgás által blokkolt a fal, míg Shafi volt ott, hogy megmentsék a második kísérlet. A 15 perces maradt Ausztrália figyelmeztetett a szél és elvett Wright a csatár Tomi Juric , három ember elleni védelemre.Cahillnek volt egy célvezérelt fejléce, és a jordániaiak számos sebesültek voltak, mivel az óra lecsapott. Hamza hat percet hátrált az ausztráliánál. a doboz, és hűvösen vágta el Federici mellett.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s