Péntek Fókusz: a tesztelési idők az A-League szezon XI-éig tartanak

A második szezonban az FFA-kupaon kívül, amely úgy tűnik, hogy az újdonságot sem vesztette el, a szurkolók szomorúak voltak. A Newcastle Jets tulajdonos drámái voltak, és egy folyamatos szloge volt az indonéz Brisbane Roar tulajdonosokkal, akik hónapok Unibet óta kifizették a játékosokat, a személyzetet és a hitelezőket. Az FFA és a játékosok közti nagyon közönséges és rendetlen csaták mind a férfiak, mind a női játékokat elnyomták, míg az SBS az A-League-t a főcsatornáról az SBS2-re helyezte át. Újabb kinyilatkoztatások vannak az NSW rendőrség és a nyugati Sydney Wanderers aktív támogató csoportja közötti bizalmatlanságról, valamint a novemberi FFA-választásokról szóló zavarokról.

Talán a legjobb hír ebben a szezonban volt az A-League szeptemberi kiadása: A Tumultus Első Évtized Inside Storyja.John Stensholt és a Leopold Method kiadó, Shaun Mooney szerzője Unibet szerint a könyv az elmúlt tíz évben hihetetlen növekedésről számolt be a játékról, de ez is tanulságos a következő évtizedben.

Talán ez ezért, ahelyett, hogy agresszíven ösztönözné a bajnokságot, a klubok úgy tűnik, hogy egy konszolidációs időszakra törekednek. Sokan hiszik, hogy a valódi, nagy horderejű feliratozás hiánya akadályozta a liga növekedését. A legnagyobb és legfontosabb piacokon, Sydney-ben és Melbourne-ben relatív ismeretlenek vannak Filip Holosko (Sydney FC), Federico Piovaccari (Wanderers), Besart Berisha (Victory) és Robert Koren (City).Hihetetlen, az ausztrál klubnak ezen a Unibet szezonban aláírt legmagasabb rangú játékosa volt Kostas Katsouranis, egykori görög kapitány, aki az FFA-kupa negyeddöntőjében játszott a második osztályú Heidelberg Unitednél. Brisbane Roar elkezdi megnyerni az új A-League szezont a Western Sydney-ben További információk

Azok, akik támogatják a játékosokat, a Sydney FC befektetéseire utalnak Alessandro Del Piero-ra 2012-2014 között. Del Piero a Wanderers bevezetésével együtt óriási növekedést váltott ki a klub bevételeiben és tagsági számaiban, miközben növelte a verseny többi részét. Az A-League egyik napról a másikra szelíd volt, és a televíziós vezetők is szerették. Oka van egy Fox Sport kamera, amely kizárólag Del Piero állomásozik, és van oka annak, hogy soha nem lesz Holosko-Cam, Unibet függetlenül attól, hogy hány gólt ért el ebben a szezonban.Holosko olyan játékos, akinek a béreit nem lehet befizetni a fizetőkapcsba, nem pedig egy megfelelő címke. Valóban a magas rangú játékosok szerepe elválaszthatatlanul kapcsolódik a következő televíziós jogok ügyhöz. A Marquee játékosok kereskedelmi és általános érdeklődést mutatnak az A-League-ben, és ezzel a FFA nagyobb befolyással bír a TV-hálózatokkal folytatott tárgyalások során.

Amint Stensholt és Mooney bemutatja az A-League-ben, millió – nem kapott érdeklődést a kereskedelmi hálózatoktól. Ehelyett a Fox Sports, az SBS és a szövetségi kormány elárasztotta a versenyt, és az utóbbi pár 8 millió dollárt biztosított.

Nem valószínű, hogy hasonló nagylelkűség lesz a következő alkalommal, de még mindig az FFA legalább 50% az utolsó üzletben.Jelen pillanatban ez vakon optimistábbnak tűnik.

Az SBS lefedettsége, amely a szabad levegő oxigént biztosítja a FFA craves számára, perifériás volt. Amikor az SBS átváltotta az A-League-t az SBS2-ről a főcsatornára a tavalyi szezonban, az FFA vezérigazgatója, David Gallop szerint “ez az SBS elkötelezettje a játéknak és aláhúzza az A-League virágzó népszerűségét”.

De az SBS rendezők, Michael Ebeid és Helen Kellie mindketten csalódottságukat fejezték ki az A-League nézőszámmal, és ebben a szezonban visszatértek az SBS2-re. Ez egy bizalmatlansági szavazás, nem számít, milyen módon nézed meg. Még a közszolgálat-orientált, önjelölt “labdarúgó otthon” is szeretné.David Squires…az új A-League szezonban Tovább…Természetesen hosszú utat kell megtenni, és 2017-ig semmi sem hivatalosan véglegesítésre kerül. De ez a szezon sikere fontos lesz a Gallop számára hogy vonzó terméket mutasson be a kereskedelmi hálózatokba. Az A-League következő évtizedének jelentős része az üzletág jövedelmezőségének függvénye lesz – olyan forró téma, mint például a PFA-FFA vita, a 12 csapat bővítésének ütemezése és a különböző klubok folyamatos életképessége mind a FFA bevételkieséséig terjedt .

Van néhány pozitív jele. A Melbourne Victory továbbra is meghatározza az A-League klubok benchmarkját, és ezen a héten 25 ezer tagot reprezentál, miközben a Sydney FC szilárd, ha nem látványos, a Del Piero korszak óta.Van még egy vonzó új csomó külföldi játékos, nem pedig háztartási nevek, de ígéretes aláírások. Mindazonáltal semmi sem változtatja meg azt a tényt, hogy 2014-15-ben a klubok fele ment vissza – Western Sydney Wanderers, Perth Glory , A Central Coast Mariners, a Brisbane Roar és a Newcastle Jets mind visszahúzódtak. Közben az Adelaide United elvesztette népszerű karizmatikus edzőjét, Josep Gombau-t, a Melbourne City a vártnál jóval kevesebbet produkált, mivel a City Football Group és a Wellington Phoenix átvétele a növekedés szempontjából csak nagyon kevés Ausztráliát kínálja.

Alapvető kérdés ez: mi változott az érdeklődők iránt érdeklődésre az A-League-től tavaly óta? A rozsdás rajongók ott lesznek, és ez nagyszerű, de ez nem elég.Miért érdemes ez a szezont az A-League-játékban eddig még nem járó, vagy az A-League-játékban való részvételre szánt ezer játékos?

Az ilyen versenyképes sportpiacon a konszolidáció és a stagnálás . Amint az A-League-könyv illusztrálta, a verseny növekedésének ezen szakaszában a sügér fontosabb, mint a steak. Jelenleg nincs sürgetés.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s