A műtét Puerto vérzsákokat fel kell szabadítani a hatóságoknak, meg kell ítélni a parancsokat

A sport legfontosabb doppingvadászai közé tartozik ismét a 211 zacskó fagyasztott vér kiadása hatóságoknak a kerékpározásból, atlétákból, labdarúgásból és más sportágakból származó fagyasztott vér számára.

Madrid kedden úgy döntött, hogy az Eufemiano Fuentes, a “Doctor Blood” néven ismert hűtőszekrényben és fagyasztóban található 211 vérzsákot spanyolországi, olaszországi és más laboratóriumoknak kell átadni. A brit sportolók erősebb fellépést követelnek a Wada-tól kábítószer-csalások Tovább…Pontosan nem volt világos, amikor ez megtörténne, mivel a bíróság azt mondta, hogy megvárja, amíg José Luis Merino, az egyik vádlott a Puerto Puerto-i rendőrségi raid során vádlott ügyben először megrázta a világot a kerékpározás egy évtizeddel ezelőtt elérte a végleges ítéletet és a büntetés. Körülbelül három tucat nagy sportolók és a nők úgy vélik, hogy hagyott zsákok vér Dr. Fuentes, hogy azok önmagukkal transzfúzióval később, hogy fokozzák vörösvértestüket c ount a versenyek alatt.

Fuentes kedden szabadon távozott, miután egy év börtönbüntetést felmondott.Ez azt jelenti, hogy újra képes lehet a sport-orvoslásban dolgozni, ahol egyszer fontos szerepet játszott a legfontosabb profi kerékpárosok pályáján. Azok közül, akikről már ismert, hogy segítenek a teljesítményükön, olyan kerékpáros legendák, mint Jan Ullrich, Tyler Hamilton és Ivan Basso, valamint a spanyol Marta Domínguez sportoló és számos, nem nevezhető labdarúgó.

azok a személyek, akiknek a vérét a jövőben azonosítják, felszámíthatók, mert a zsákok 2006-tól vagy azelőtt származnak. A spanyol jog szabályozza, hogy az ilyen jellegű feltételezett bűncselekményeket több mint nyolc év után nem lehet megpróbálni. Az átadás azonban lehetővé teszi a Világ Doppingellenes Ügynökség (Wada), a Nemzetközi Kerékpározási Szövetség és az olasz olimpiai szövetség számára, hogy megpróbálják megegyezni a vérmintákkal azokkal, amelyeket a sportolók rutinvizsgálatok során adtak nekik.Ez viszont lehetővé kell tennie egy egészen új sportolóknak, kerékpárosoknak és másoknak, akik találkoztak Fuentes-szel a szállodai szobákban Európa-szerte vérátömlesztéshez.

A madridi fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte az előző bűnös ítéletet a Fuentes és partnere, José Ignacio Labarta ellen, azzal a céllal, hogy kábítószer helyett inkább vérrel foglalkoztak, és hogy amikor a mintákat 2006-ban fedezték fel, a spanyol jog nem tekintette illegálisnak a doppingrendszereket.

“A kivonatokat és az újra-transzfúziókat nem minden esetben végeztek el engedélyezett központban, hanem alkalmanként olyan szállodai szobákban is, amelyek nem felelnek meg a szükséges higiéniai követelményeknek” – mondja az előző mondat. “Legalább 2002-től kezdve vérmintákkal, általában 450mg-os, esetenként két, ugyanolyan mennyiségű zsákkal gyakoroltak bizonyos sportos sportolókat, különösen kerékpárosokat, később újra-transzfúzióra, azzal a kizárólagos céljuk, hogy mesterségesen javítsák fizikai teljesítményüket . “A bíróság indokolta a vérminták átadását, amelyeket a védőügyvédek arra kértek, hogy megsemmisítsék a” doping elleni küzdelemhez “, ami ellentétes a sport alapvető etikai értékeivel azáltal, hogy megakadályozza az embereket egyenlő feltételekkel versenyeznek “. A bíróság azt is állította, hogy ha ezt a munkát nem végezték el, akkor” más sportolók és nők esetleg kísértésbe kerülhetnek, és negatív üzenetet közvetítenek arról, “A védőügyvédek azt állították, hogy a vérminták az érintettek” személyes intimitását “védő törvények hatálya alá tartoznak. A bíróság döntése megnyitja az utat a Fuentes számára is, a fenyegetéseiről hogy információkat adjon azokról a sportolókról és nőkről, akik hozzá fordultak, hogy növeljék teljesítményüket. “Hogyan készítettem egy csapatot a Bajnokok Ligájában játszani”, az egyik olyan klauzulált kategóriája, amelyet több évvel ezelőtt kínált az ügyvédje számára.

Egy tanú a madridi tárgyaláson, a korábbi Jézus Manzano kerékpáros azt mondta, spanyol és brazil futballistákat látott Fuentes klinikájában.

A spanyol doppingellenes ügynökség vezetője, Enrique Gómez Bastida elmondta örömmel, hogy átadják a vért. “Alaposan tanulmányozzuk a mondatot, hogy megnézzük, milyen intézkedéseket tudunk folytatni a saját vagy a többi doppingellenes hatósággal együtt.” Wada azt mondta, hogy évek óta kampányol hogy felszabaduljanak a vérzsákok. “Wada elismeri a madridi fellebbviteli bíróságot, hogy elhatározta, hogy doppingellenes hatóságokat ad ki ezzel a döntő bizonyítékkal”, mondta David Howman. “Megdöbbenésünk, hogy sokáig tartott a döntés meghozatala, de most partnereinkkel lépünk kapcsolatba a többi hozzáféréssel rendelkező párttal, hogy meghatározzuk jogi lehetőségeinket a vér és a plazma zsákok elemzéséhez.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s